Volim svoj život. Godine su mi donele mir i zrelost, sposobnost i odvažnost da se okružim ljudima koje sam selektovala, izabrala za sebe i kojima se nesebično predajem uživajući u njihovom društvu. Malo ih je. Zamorila me je gužva, poznanstva bez pokrića su mi trošila dane, a komplimenti bez poente su me obezvređivali. Naučila sam da kažem NE svemu što ne želim. Ta čarobna reč odbijanja učinila je da sa mene otpadnu krljušti podrazumevanja, moranja i trebanja. Reći NE svim nasrtljivcima, onima koji se snalaze navaljivanjem i uvaljivanjem, donela mi je čistinu i provetren ambijent, napravila mi je mesto da inspiracija nahrupi kao promaja kroz prostoriju u kojoj naglo pootvaramo sve prozore.

Svakodnevni, učmali život, opterećen nerešenim problemima, nedoumicama i strahovima, može da se oboji, začini i lakše podnosi u koloritu i nijansama. Dobila sam potrebu da na svako sivilo ponudim po jednu boju, po jednu nadu i neispričanu priču, koja vodi do razrešenja i olakšanja – prvo sebi, a zatim i svima nama. Jedna boja, jedna priča, jedna nada da može da se živi kulturno, dostojanstveno i sa dignitetom.

Rešila sam da snimam emisije, obojene i smislene, bez namontirane spontanosti i usiljenih sreća. Pojavila mi se potreba da zovem u goste pametne i smislene ljude, one koji su svojim radom i dostojanstvom arbitri i meritumi za životne teme i dileme. Poželela sam da pozovem u goste sve koji su ulagali u svoj status i obrazovanje, one koji imaju šta da kažu zato što se neprekidno preispituju i nadograđuju. Raduje me da budem domaćin mislećim i obrazovanim ljudima čiji rad poštujem i koji su poznati i priznati sa pokrićem i rezultatima.

Život u boji je koncept emisije čiji je zadatak i misija odašiljanje smislenih rečenica, promišljenih tema i dijaloga sa poentom. Neodoljiva potreba da slušam i vidim ljude koji razmišljaju na teme koje me prožimaju, koje nas se tiču i koje sačinjavaju realnost našeg bitisanja, bez maski i ulepšavanja, zataškavanja i zaobilaženja, dovela me je ponovo na TV ekran. Biće mi zadovoljstvo da vam uđem u domove s nadom da imam razloga da vam pozvonim na televizijska vrata i ukradem malo vremena, jer život nije siv, niti crn. Život je u boji sa Milevom Pavlović.