Otkrila sam ljubav onda kad sam mislila da su meni dodeljeni samo trenuci, retki i neupotrebljivi, nesvrhoviti. I naravno, kada mi je samovoljno i bez ustezanja zakucala na vrata, ja sam samo odškrinula sa zatvorenim lancem na bravi. Ironično sam je stavljala u iskušenje i na nepotrebne probe čoveka koji je tražio samo da mu pružim šansu da mi se udvara.

Ma, jeste baš, došao i bezobrazno direktno mi traži odobrenje da mi se udvara! Pa gde to još ima? U lošim filmovima iz šezdesetih!

I, ne odustaje on. Direktno, muški, drsko, traži moju pažnju, pružajući mi naklonost, bez nervoze, uglađeno i znalački. Nije mi bilo svejedno, nije mi bilo lagodno, nisam bila spremna. Ruši mi gard bez napada, lepim i ugodnim tonalitetom, pažnjom sa pokrićem. Vrpoljim se ja, uzjogunili mi se stavovi, sujeta raspalila oganj. Neće on meni da se pretvara. Svi su oni isti, a ovaj je istiji. A on polako, smireno, metodološki ispravno, bez pogreške, pruža nežnost i emituje prijatnost. Zajapurili mi se obrazi, muku mučim sa nadolazećim pristankom na prepuštanje, postavljam zamke u koje ne upada. Izazivam ga, da čujem hvalospev i čekam iz zasede u koju upadaju svi samodopadni frajeri današnjice, ali ne i on. Vešto izbegava hvaletanje i bez naglih skokova prelazi na konkretne predloge, bez uvijanja i zadrški. Predlaže viđanje vikendom, kraća putovnja, slasne večere, šetnje bez obaveza… Ej, gde to još ima?

Koprcam se, i gladna sam, i šeta mi se, i putuje mi se, ali zaboga, ovde nešto ne valja, baš zato što valja. Preispitujem se, gledam ga sa loše odglumljenom nezainteresovanošću. On strpljiv i nežan. Ne žuri, kaže da me je čekao do sada, pa mu ni sad nije teško. Mora da je ovo neka greška. Ne umem da komuniciram sa ljubavlju.

Nije se libio da pokaže da je lepo biti srećan, i ja sam počela da popuštam, naglo poput leda na suncu. Počela sam da se osmehujem, osluškujem i priljubljujem. Ugledala sam sebe u izlogu kako se držm za ruke sa njim. Prenerazio me moj srećni odraz!

A tek danas, nakon 7 godina, priznajem da sam najzaljubljenija šiparica koja se ne libi da pokaže zadovoljstvo. Volim da volim.