Dr Mileva Pavlović – filozof, teoretičar medija, profesor na Fakultetu za poslovne studije i pravo, TV autor i pisac, je i neizlečivi zaljubljenik u sve nijanse života, saučesnik u čaroliji boja koje su joj inspiracija i vodič kroz emocije i stvaralaštvo.

Svesna činjenice da su boje, ne samo podloga, već i vodilje kroz raspoloženja i stanja duha kroz koja prolazi dok stvara, piše i predaje, pažljivo odabira nijanse za svoju estetiku – modnu, stvaralaćku ili hedonističku. Uživalac je crne i bele boje koje su boje mudrosti i filozofije, prisustva i odsustva, pripadanja i predaje. Ponekad joj je potrebna vatreno crvena da bi, kako kaže, oplemenila svoje stvaranje eksplozijom, strastima i vatrom.

Crna i crvena su strasni par, sudbinski ljubavnici, krvlju vezani i seksualnošću okupani partneri koji ne podnose odsustvo drugog i funkcionišu jedino kao celina – uočljivi, najintenzivniji i autentični.

Bela boja im je pozadina, okvir, prostor koji zauzimaju, vidljivost kojom su omeđane, znanje koje je podloga i utemeljenje.

Crna, crvena i bela – to su Milevine boje.

Autoritet, strast i znanje – to je njena istina.