Često srećem uspešne ljude, muškarce i žene, koji su veoma transparentni u svojim poslovnim uspesima, ali, pak, veoma skromni ili gotovo tajanstveni u otkrivanju svojih partnera. U svom dugogodišnjem radu u medijima, profesuri i privredi, nagledala sam se moćnika koji su svoje žene krili kao zmija noge, ali zato veoma vidljivo gmizali i uvijali se, poput istih tih zmija, sa svojim, veoma vidljivim ljubavnicama, švalerkama, noćnim i terenskim prijateljicama. I, nekako, kad god bih se zadivila poslovnim umećem nekog macana, razočarala bi me njegov udvarački stereotip koji podrazumeva prikrivanje supruginog identiteta, ali zato javno balavljenje za mladim suknjama.

E, sad, da se razumemo, neki su svoje venčane žene krili zbog preljuba, ali većina zbog činjenice da bi ih njihovo eksponiranje porazilo u javnosti jer, neretko, uspešni, za žene biraju one koje su manje lepe i obrazovane, ali zato spremne da ćute, ne talasaju i gaje decu.

Nemam ništa protiv, može i tako. Ono što meni u toj priči ima smisla je činjenica da, koliko god krijemo svoj izbor, on je ipak idalje izbor nas samih, te tako dolazimo na onu staru i istinitu: „S kim si, onakav si“ … Greši čovek, a kamoli žena, te svako može da uleti u mrežu loših procena i odabira… ali, na sreću, tu je uvek sveprisutan razvod i razlaz, koji nam može spasiti obraz i navesti na nove, adekvatnije odabire partnera. Niko me ne može ubediti da je neko, ko ostaje sa nekim ko mu kvari život, čovek vredan pažnje. Ostajati sa nekim koga se stidimo i sa kim nam je loše, znak je da smo loši. A, još veće jadnice su one koje gutaju priče o tome kako njihovi oženjeni švaleri ne spavaju sa svojim zakonitim ženama tzv. promašajima. Obično ovakve prče završe trudnom ženom i zgranutom ljubavnicom.

I na kraju, pokaži mi životnog partnera, da ti kažem ko si! Jer, onaj koji je uz nas, sa kim delimo postelju, sa kim pričamo i ćutimo, može biti neko koga se stidimo ili koji nam je na čast i koji nam oplemenjuje život… Zato birajte: sramotu ili ponos… uz napomenu da onaj koji sedi na dve stolice neće dugo moći da žonglira… ili će ga pametna ostaviti ili će ga glupa zarobiti, nema između …