Šta je leti moderno? Sve i ništa, to jest – telo i odelo.

Leti je sve naopačke i iz sredine: modernije je ništa od svega, bez nje od odeće i telo od odela. Nema muške i ženske mode – sve je isto i pod zajedničkim motoom: biti go, crn i lud (to naravno podrazumeva biti i mlad).

Moda se na leto pretvori u svoju negaciju – što je manje prisutna to je modernija. Biću jasnija: od najmodernije suknje modernije je bez nje (minimalni šorts ili tanga), od najskupljeg silikonskog brushaltera – modernije su gole, ra čak i ne baš idealne grudi, a od svakog „Armanija“ biram preplanule muške grudi i visok nepokriven stas.

Moderne su površne i neobavezne priče, dok su filozofske i dubokomisaone gušačke demodirane.

Moderno je valjanje po pesku što je protiv svih medicinskih preporuka (u tu grupu spadaju i atraktivne, brzinske mini morske veze koje su apsolutno in).

Najmodernije je da trošite pare koje nemate (čitaj: pozajmljene). Skakanje u morsku vodu je apsolutno morski hit, naročito ako vas neko posmatra, što,  naravno, važi i za vožnju skuterom.

Biti „frajer“ na moru znači da imate moderan novčanik – ne ler, nego pun i što puniji to moderniji, razgolićenu žensku i mnogo slobodnog vremena (za trošenje novca).

U modi je užitak svake vrste što podrazumeva: seks, lenčarenje, skidanje, golotinju i oslobađanje.

Od svakog skupog odevnog predmeta prijatnije i lepše je kada isti skinete. Od svakog obučenog tuđeg stranca bolji je go domaći primerak naročito ako je u svojini.

Šta će moda letu?! Skini se i plivaj, gledaj i pusti da te drugi gledaju; i sto bi Čola podvrisnuo: PUSTI PUSTI MODU.