Kakvi smo mi Srbi, možete oceniti po izloženom, mokrom, čistom vešu koji vijori po ishabanim terasama našeg velegrada. Po izgledu, veličini, boji i kroju možete tačno, bez omaške, klasifikovati nosioce istih. Diplome, položaj, uspeh, prefinjenost, higijena, sve vam je pred očima i u kristalnoj ili pak potamneloj belini.

Ljudi nisu ni svesni činjenice da šireći gaće po terasi šire i istinu o sebi i svojim najbližima. A te istine mogu biti poprilično izanđale i dotrajale, te ni krpljenje ne može baš bog-zna-šta da pomogne. Ima gaća laganih i finih, prozirnih i prozračnih. Ima i onih koje su krojene da upadaju u zadnjicu ili onih koje istu potpuno pokrivaju. One se razlikuju po svojim nosiocima i njihovim prezentacijama.

Skupi eksponati se obično i peru i prljaju isključivo ručno, što svojim, što tuđim rukama, dok se unikati ne izlažu, već su u upotrebi samo jednokratno, jer se posle rabljenja bacaju pocepane, te je njihovo mesto na štriku, najčešće, upražnjeno.

Velike, debele i dugačke gaće koje lepršaju sezonski, govore o domaćinu koji se brine o toplini svoje porodice, a naročito svoje zadnjice. Ako govorimo o muškim modelima ovog tipa, kroj nam ukazuje na primerke koji nisu skloni švaleracijama, ali od sopstvene žene iziskuju mnogo razumevanja. Jer, priznaćete, retke su one koje dobiju erotski naboj kada ugledaju dugačke, ramučne gaće koje ih asociraju na poremećaj prostate sopstvenog pradede. Ukoliko dominiraju muške bokserice, pa još u raznim bojama, ne isključujući crvenu, možemo zaključiti da se radi o samcu – homoseksualcu ili o paru koji ne haje za propisane norme u intimnom ponašanju. Uz muške crvene obično lelujaju ženske tange u čipkastoj crnoj varijanti, te tako zajedno odaju sliku seksualne lagodnosti između njihova četiri zida.

Pocepane, pa zakrpljene gaće govore o domaćici koja brine o svojima, a pocepane sa rupama pričaju rastrzanu porodičnu tragediju nosioca istih. Malene, dečije, slatke i šarene poređane sa ljubavlju i u nizu zakačene štipaljkama u istoj boji, govore o novopečenoj majci koja voli svoje čedo i sa ljubavlju obavlja posao širenja veša, kao da ljubi svoju bebu.

I na kraju, terasa bez gaća je kao supa bez rezanaca, kao da nešto nedostaje. Uostalom, priznaćete i sami, teško je izreći konačan zaključak o nekome, ako isti nema raširene gaće na terasi.

I zato pazite gde i kako širite veš! Ako ne Veliki Brat, neka Mileva vas sigurno posmatra!