Nadomak košutnjačke šume, ušuškan u beogradskom naselju Filmski grad, životni prostor dugogodišnjeg TV lica Mileve Pavlović kao stvoren je za odmor i opuštanje. Stan koji deli sa dvadesetogodišnjom jedinicom Mašom prepun je fotografija, različitih ženskih sitnica i knjiga, pa odmah ukazuje na to da su ga okupirale dame.

 

Centralno mesto u dnevnoj sobi zauzima slika Sokrata, što ukazuje na to da je naša domaćica zaljubljenik u filozofiju. Ona je univerzitetski profesor, doktor nauka, filozof i pisac. Mnogi kažu da je zgodna, visoka crna žena spojila mnogo toga u onome što jeste i što radi.

– Nije baš uobičajeno da stan krasi slika golišavog starca, ali to nije običan starac. To je moj veliki Sokrat. Obožavam tu sliku. Takođe, nema mnogo ljudi koji vole da skupljaju figure najpoznatijih filozofa na policama – kaže Mileva.

 

Život na dve adrese u istom naselju, Milevin je recept za srećan život.

– Moj život mimo posla i putovanja odvija se na relaciji od 100 metara, malo u jednom stanu sa ćerkom, malo u drugom stanu sa drugim suprugom i to traje godinama, od 2012. To je dobitna kombinacija u našem slučaju jer su prvenstveno zadovoljene potrebe mog deteta time što uživa u samostalnosti, ali i što može da ostavlja stvari gde stigne. Svi znamo da uživamo kad smo zajedno, ali bogami i kad smo sami – kaže ona.

Dok nam pokazuje svoja omiljena mesta u stanu, Mileva nam govori o knjigama koje je napisala – “Miris žene” i “Ogledi o laži”. Građu za svoje nove knjige, ali i naučne radove, pronalazi u svemu sa čime se sreće.

 

 

– Sa knjigama mi je najlepše i veoma sam srećna što sam tu vrstu ljubavi prenela i na ćerku. U njenoj fotelji obožavam da se ugnezdim ili da se ušuškam sa njom u njenom krevetu pa da zajedno uživamo. Nekada čitamo, nekada se savetujemo, povremeno diskutujemo, a ponekad i zaspimo zajedno – otkriva voditeljka.

 

 

U vrlo funkcionalno opremljenom dvosobnom stanu sa terasom na kojoj je pravi užitak popiti kafu sama i promisliti o rasporedu i tekućim obavezama, ali i o filozofskim temama, dominiraju zelena i crvena boja. Kuhinja i trpezarija su veselo dekorisane, reklo bi se prema naslovu Milevine emisije, i pravo su mesto za gastronomski užitak. Međutim, naša domaćica otkriva da nije baš uvek raspoložena za kuvanje.

– Moja torta uvek uspe i izgleda savršeno. Zato što to za mene rade oni koji su u tome savršeni. Pobornik sam mišljenja da žena ne može i ne treba da bude u svemu jednako dobra, da ne kažem sjajna, već samo u stvarima koje ona želi. Kuvanje nije moja jača strana – iskrena je voditeljka.

 

 

Centralno mesto između figura najpoznatijih antičkih mislilaca zauzima priznanje za damu 2018. godine. Mileva nam je ispričala da je ta nagrada svojevrsni podstrek i za njenu ćerku, studentkinju psihologije.

– Divan je osećaj biti proglašen za damu godine, a posebno što je u oblasti koja mene i najviše intrigira i inspiriše. Moja Maša je takođe ponosna jer kroz život sa mnom zna da nije bilo lako stići do mesta gde sam sada. Od njenog rođenja sam se trudila da je usmerim na prave stvari. Ona se obrazuje na engleskom jeziku. Uporedo sa studijama počela je da radi u ozbiljnoj stranoj kompaniji – ispričala je Pavlovićeva, čija emisija se od 24. novembra emituje na gradskoj televiziji Studio B subotom uveče, a samo dan kasnije je repriza. Više fotografija Milevinog stana pogledajte u galeriji.

 

 

Originalno objavljeno na portalu: blic.rs, 01. decembra 2018.