Kažu da je pravo značenje reči “Avatar” povezano sa inkarnacijm božanstva na zemlji, u hinduizmu. No, Avatar u savremenom dobu je sasvim nesto drugo, nešto što ima veze sa sopstvenom predstavom o sebi samom, uz najbolje osvrte na najčešće, nepostojeće kvalifikacije i kvalitete. I tako se meni izuzetno dopalo da na društvenim mrežama kreiram Avatar Milevu koja je po svim kvalitetima, izgedom, obrazovanjem, duhvitošću i visprenošću, nadmašila mnoge viđene face, a o manekenkama da i ne govorimo. Avatar Mileva je visoka, zgodna vitka, mlada, dugonoga crnka, koja osvaja pogledom, pozom i stilom. Osmeh joj je biseran, usne nabujale, grudi neodoljive, noge besprekorne, poza zavodljiva, popaljiva i vruća. Na njoj je odeća firmirana, koloritna, ukrojena, minimalistička…ona koja pokazuje sve, a pokriva nužno i minimalno… sve je u prirodnim materijalima, svili, krznu, dijamantima i koži… pljušte brendovi, cipele, tašne, naočari, autombili, destinacije, prijatelji, pratioci, komentari, ljubavnici. A, tek postovi… sve sama prepisana mudrost do mudrosti, asocijacije, interpretacije, tumačenja, pesnička i filzofska izražavanja. Pogledi zamućeni, figura vretenasta, a tekst nobelovski… Trima rečima: udica za budale.

Uistinu, gadim se Avatar Mileve, mene jadnice, koja želim da budem savršena onima koji ne mogu da me vide. Gnušam se lažnih predstava, ulepšanih i isfotošopiranih sika i kvazi ugova gledanja. Nemam poštovanja za sve one koji bez diploma pišu da su akademski građani, koji bez stila sebe proglašavaju modnim ikonama, i bez mozga dele savete drugima na story-jima i postovima. Prezirem kvazi osobe, jadni su mi oni koji lažu na društveni mrežama. Jer, koliko god se docrtavao i brisao, mrlje ostaju… koliko god poništavali realnost, Avatari nisu realni, i nikada neće biti, koliko god sami sebe lagali, ogledala će uvek biti. Potrebno je samo da se umijemo, pogledamo i priznamo sebi da nismo ničija inkarnacija, već plod sopstvenog zalaganja i zavrnutih rukava, dok radimo na sebi.

Ne postoji Avatar Mileva, iako bih, priznajem, silno želela da budem savršena. Do tada ću voleti svoje mane, i na sopstvenim slikama ličiti na sebe, uz sve rizike koji su mogući i koje nosi realnost…